Familiebedrijfsadvies

Familiebedrijven begeleiden is ons specialisme. In veel opzichten zijn familiebedrijven net even anders. De unieke balans tussen familie, bedrijf en eigendom vereist een zorgvuldige en vertrouwde aanpak. Juist omdat het belangrijk is om te begrijpen hoe de belangen in die balans elkaar beiïnvloeden. Families, eigenaren van een familiebedrijf staan regelmatig voor moeilijke keuzes. Wie wordt de opvolger? Willen de kinderen wel of niet in de zaak? Hebben we extern management nodig? Het zijn maar enkele voorbeelden van vragen waar je tijdig en goed over na moet denken.

Gesprekken aan de keukentafel zijn niet ongewoon. Juist om in het belang van de familie, het bedrijf en het eigendom moeilijke keuzes makkelijker te maken, is gedegen voorbereiding een verstandige keuze. Er komen nogal wat aspecten kijken bij de belangrijke beslissingen in een familiebedrijf. Bedrijfskundig, financieel en fiscaal. Het is een continuproces, dat niet alleen over de toekomst gaat, maar ook over het hier en nu van het bedrijf. 

Hoe fijn is het dan wanneer je kunt rekenen op een partner, die uit eigen ervaring weet hoe het werkt met alle belangen in een familiebedrijf. Bij KIEN snappen we die unieke combinatie van belangen en omstandigheden. Onze familiebedrijfsadviseurs komen zelf uit verschillende familiebedrijven.

Vertrouw je ons de belangen van jouw bedrijf en familie toe? Neem contact op!