Managing Partner Dennis van der Voort van KIEN OndernemersAdvies
Managing Partner Dennis van der Voort van KIEN OndernemersAdvies

De combinatie maakt het verschil

KIEN OndernemersAdvies vierde eerder dit jaar haar 15-jarig bestaan. We spraken met Managing Partner Dennis van der Voort over de ontwikkeling van zijn bedrijf en meerwaarde voor bedrijven en ondernemers.

Dennis reflecteert over die 15 jaar ondernemerschap: “t is een mooie ontwikkeling van zelfstandig consultant en interimmanager, naar het bedrijfskundig adviesbureau dat KIEN nu is. Dat kan alleen door het vertrouwen van klanten en door heldere keuzes te maken. Onze focus ligt op bedrijfskundige advisering, bijstaan van ondernemers en MKB-bedrijven. Dat gaat van strategisch advies, organisatie (her)-inrichting naar fusies & overnames en ons specialisme: advisering en begeleiding van familiebedrijven. Daarin zijn we onderscheidend in de markt”.

Het draait om de combinatie, die is uniek

Het unieke in de dienstverlening van KIEN zit m in de combinatie van de 3 takken van dienstverlening. Dennis legt uit: “elke klantvraag begint in 1 van die werkvelden, maar eindigt in een combinatie van. Neem nu bijvoorbeeld de ondernemer die binnenkomt met een vraag over zijn strategische positie en uiteindelijk na gaat denken over verkopen van zijn aandelen. Dat zijn typisch KIEN-klanten!”.

Moeilijke keuzes makkelijker maken

Hoe zit het dan met die moeilijke keuzes uit het motto van KIEN? Van der Voort glimlacht: “Dat is toch logisch? Elk bedrijf, elke ondernemer loopt tegen vraagstukken aan, in meer of mindere mate complex. Het gaat erom dat je ze afpelt en zo eenvoudig mogelijk benadert. Hoe grijpt de vraag in op je bedrijfsprocessen, strategie of klantbenadering? En welke opties zijn er? Het is dus een kwestie van stap-voor-stap van vraag naar antwoord en de emotie bij de klant laten. Als adviseur zorg je ervoor dat het proces zakelijk blijft, dat bevordert de makkelijk te maken keuze!”. Zo begeleidt KIEN haar klanten.

Familie en bedrijf

Familiebedrijfsadvies blijft een specialisme waarin KIEN al jaren onderscheidend en sinds 2021 ook gecertificeerd is. Er komt nogal wat kijken bij zaken doen met je familie. “Zorg dat je zakelijke afspraken goed vastlegt, dat voorkomt problemen op een later moment”, is het advies van Dennis. “Het is heel gebruikelijk om je familie te helpen in het bedrijf, als dat speelt, maar we maken nog steeds mee dat ondernemers bij ons aankloppen, omdat de mondelinge afspraken niet nagekomen worden. En dan zit je ineens met een familielid in het bedrijf waar je niet mee door wilt. Of iemand die ineens geld van je wil hebben voor ‘gratis’ hulp. Niet handig in t bedrijf en vooral slecht voor de verhoudingen in de familie”.

Niet alles zelf doen

De voorbeelden zijn scherp en duidelijk. Dat past bij de aanpak van KIEN. Dennis over die aanpak: “We hebben geweldig leuke klanten, die we in alle fasen van hun ontwikkeling bijstaan, met scherpte en duidelijkheid. En daar zijn ze blij mee en wij natuurlijk ook”. Met een tevreden glimlach: “steeds vaker bevelen zij KIEN aan in hun netwerk, omdat ze andere ondernemers ook ‘Plezier In Ondernemen’ gunnen”. Het is duidelijk, als je dat ook wil met je bedrijf, dan moet je bij KIEN zijn!