Bedrijf verkopen

Bedrijf verkoopklaar maken

Het bedrijf verkoopklaar maken, dat is één van de belangrijkste stappen bij een fusie of overname. Een helder stappenplan helpt je door het hele proces heen.

Eerste stap

Het moment dat je na gaat denken over de verkoop van je bedrijf, markeert een belangrijk startpunt. Nadenken over, betekent in feite de eerste stap in een proces dat enige jaren in beslag kan nemen.

Stappenplan

Wij hanteren een stappenplan voor koop en verkoop. Het bestaat uit een aantal stappen op hoofdlijnen. Die gebruiken we voor de eerste scan. De detailstappen bepalen het totale proces. In dat proces komen interne en externe stappen voor. De interne stappen gaan over jouw bedrijf. Ze geven nauwkeurig aan welke onderwerpen voorbereid moeten worden in het verkoopproces.

Maatwerk

Het verkoopklaar maken van het bedrijf is niet simpelweg een lijstje afvinken. Elke situatie is anders en daarbij is het belangrijk om de onderdelen uit het stappenplan precies bij jouw bedrijf te laten aansluiten. Het is maatwerk.

Begeleiding

Verkoop van je bedrijf, management buy-out, of soortgelijke transacties zijn complex. Er komen financiële, juridische en bedrijfskundige zaken bij kijken. Wij adviseren onze klanten altijd om een adviesteam samen te stellen, dat het voortraject en de transactie begeleid. Wij werken altijd samen met deskundige adviseurs (juristen, fiscalisten), waar we jou graag aan voorstellen, om te komen tot het beste transactieresultaat. Het verkoopklaar maken is de eerste stap.

Jouw bedrijf verkoopklaar maken?